donderdag 27 november 2014

De Spartathlon 2018 of eerder...


Afgelopen 5 jaren verliepen fantastisch.

Door het uitblijven van hardloopblessures is de barefootsstyle permanent aanwezig en voor ons persoonlijk de norm tijdens wandelen, hardlopen of vrije tijd.
Af en toe lopen wij ook wel met blote voeten door de natuur maar in de stad altijd een heel dun laagje onder de voeten, straatvuil laat ik liever op straat dan aan of in mijn voeten.

Naast het rawfood dieet, en enorm veel sporten, slapen is het aardig gelukt om dit lichaam na jaren van roken, alcohol drinken, fastfood, niet sporten en weinig slaap te veranderen in een gezonder sport lijf. Mijn onderzoek naar het functioneren van het menselijk lichaam (2e hobby) met name de kankerpreventie hebben wel voor een kleine aanpassing van het huidige dieet gezorgd, ik eet weer meer dierlijke proteïnen en bijna geen of veel minder koolhydraten dan voorheen. Na elke training een Hüttenkase / volle yoghurt en regelmatig bio eitjes, of een lekker stukje vette vis of kip inclusief kraakbeen!, om sociale redenen ook wel een typisch westers om niet helemaal in een isolement te geraken.
Deze kleine eiwitten aanpassing heeft te maken met het lezen van het boek " het verzwegen verhaal over kanker", opeens kijk je vanuit een geheel ander perspectief naar kanker, die ik zelf in de vorm van een basaalcelcarcinoom heb ervaren.  Niet dat dit mijn eerste onderzoek was in die richting maar dat "gebrekkige cel ademhaling" aan de basis ligt van bijna alle kanker soorten... ik zou zeggen lees het onderstaande of vergeet het, al zou je best wat meer eigen verantwoordelijkheid moeten nemen voor je eigen gezondheid,, je leeft maar een keer in dit lichaam.

http://succesboeken.nl/boeken/9789079872435/Het-verzwegen-verhaal-over-kanker#.VHcqADGG9Bk

Dus nogmaals...
de afgelopen 5 jaren waren fantastisch, met Barefoot of Barefootstyle running een trend zetten in Nederland, tegen de stroom in varen, beetje kennis verspreiden, is demping in hardloop en wandelschoenen als almachtig wapen tegen de blessure golf wel goed of kan het best wel wat minder. En dat terwijl de mens al duizenden jaren zonder poespas rent, zonder rennen waren wij als soort nooit "on top of the foodchain"gekomen, tenminste dat zou zo maar kunnen.

De huidige leefstijl voelt als volgt: hele dag energie zonder suikers, nauwelijks of eigenlijk nooit meer ziek zijn voelt goed, slapen is naast dit lichaam de grote 2e hobby en geeft vertrouwen in de toekomst, actief tot de dood zoveel mogelijk zoals in de natuur.
Geen bejaarden of verzorgingshuis, geen pensioen maar lekker door werken, mensen blijven trainen en zelf minimaal 60km per week rennen tot de volgende fase..... deelname aan de Spartathlon in 2018.

http://www.spartathlon.gr/en.html

Ik weet het dat is ver vooruit planning maar daar is een reden voor, Anyones Barefootshop Tilburg is een 24 uurs bedrijf, naast de noodzakelijke trainingen, onderhoud pand, winkeluren, advies, clinic's, loopgroepjes, beurzen en zo voort is er op korte termijn onvoldoende vrije tijd om aan zo'n vet loopje als de Spartathlon deel te nemen.

En om het nou helemaal speciaal te maken wil ik ook nog samen met Ans naar Griekenland lopen, als ultieme training. Elke dag 30 of 40 km lopen en 15 tot 20km fietsen, beiden naast Ans die het omgekeerde (15/20 km lopen en 30/40 km fietsen)voor haar rekening neemt.

Een mooie voetreis door Europa met als einddoel Athene waar de kers op de taart de deelname aan de Spartathlon 2018 is. Een van de meest tot de verbeelding sprekende meer daagse non stop hardloop wedstrijden, een echte ultra van 246km in het door ons geliefde Griekenland. Tot die tijd gaat het aantal te lopen marathons en ultra's geleidelijk omhoog, gesprekken met trainers, sponsoring, deelname aan lange trails in buitenland, 100km loopjes, 24 uurs loopjes, nachttrainingen, mentale coaching etc... een traject waar ik reikhalzend naar uit kijk.
De lange duurloop is het uitje van de week waar er dus alleen maar meer van komen.

Natuurlijk gaat het zeer doen, maar met de barefootstyle verwacht ik geen problemen, dat werkt al 5 jaar foutloos en voor de mens al eeuwen.

Waarom ik dit nu al aan de grote klok hang?, inspireren, uitdagen, leren, allemaal zaken die ik afgelopen weken tegen kwam in het boek van Jan Fokke Oosterhof en Paul Kamphuis

http://www.leidenatletiek.nl/docs/boek_hardlopen.pdf

Een fantastisch naslagwerk en ideaal recept hoe je zo'n kunstje moet aanpakken, en een beetje volharding natuurlijk....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten